Bouwkunde & Autocad

Na een gesprek waarin de wensen naar voren komen en er een Plan Van Eisen wordt opgesteld, worden uw wensen verwerkt in het (schets) ontwerp.

Fotografie

Ik maak vaak foto`s qua architectuurfotografie, natuurfotografie, portretfotografie.

Voorbeelden zijn te bekijken in mijn foto portfolio.

Recensies

Het bedrijf Foto op hout stunter onderdeel van Topdoek heeft mij benaderd om een foto op vurenhout te testen.
De site van Foto op hout stunter is overzichtelijk, op de home page zijn de meest belangrijke dingen te vinden en wil nog meer informatie is dat te vinden onder de tabbladen bovenin. De levering gaat ook volgens afspraak, ik heb het op woensdag besteld en donderdag een week later in huis.
Ik heb voor de optie whitewash gekozen omdat de kleuren er levendiger uitzien, het nadeel is wel dat de houtstructuur minder zichtbaar tot niet zichtbaar is. Het formaat wat ik getest heb is 20 x 30 centimeter, persoonlijk zou ik minimaal voor 40×30 cm gaan omdat je de foto meestal vanaf een afstand zult bekijken.
Het ophangsysteem (wat als optie wordt meegeleverd) zou ik persoonlijk standaard er bij leveren, is makkelijk te monteren en makkelijk op te hangen aan de muur.

918615 origineel foto op hout  [1600x1200]012915 foto op hout  [1600x1200]
De bovenste foto is het origineel de onderste foto is de bestelde foto.

 

Het bedrijf Canvas company heeft mij benaderd om 1 jaar lang elke 3 maanden een product te testen. Mijn eerste product om te testen is een foto op hout, het tweede product wat getest is was de tuinposter en het derde product wat ik getest heb is een foto op aluminium. Het laatste product wat ik getest heb is een foto op canvas.

Canvas company
origineel [640x480]
canvas [640x480]

Boven is het origineel zoals besteld bij Canvas company en onder zoals de foto is geleverd. Voor de foto op Canvas zijn er verschillende bewerkingen mogelijk zo kan de foto omgezet worden naar zwart wit, sepia of zwart wit met een kleur accent, sommige wel tegen meer prijs maar mocht je zelf de bewerkingen niet kunnen is het zeker het over denken waard. Ook is er een frame keuze van 2 of 4 centimeter. En een veelzijdigheid aan maten. Het canvas doek is goed scherp, zelfs van dichtbij.
De foto is zeer snel geleverd, ik heb hem op zaterdag besteld en binnen 5 werkdagen was de foto in huis, ook was het goed te volgen wanneer de foto geleverd werd en waar.
Ik zou een foto op Canvas doek zeker aanraden om boven de bank te hangen

Ik wil het bedrijf Canvas company en alle zuster bedrijven bedanken voor de mooie producten.

Foto op Aluminium

IMG_7782 [1600x1200]634514 aluminium [1600x1200]

Boven het origineel zoals besteld bij Foto op Aluminium en onder zoals de foto is geleverd. De foto kan op twee soorten aluminium gedrukt worden namelijk wit aluminium met als voordeel dat de kleur echter wordt maar je hebt dan geen aluminium look op de foto (wat ik persoonlijk belangrijk vindt wanneer je een foto op aluminium besteld) en de tweede keuze is het geborstelde aluminium (waarop mijn keuze is gevallen) het voordeel is dat de aluminium look door de foto heen komt, het nadeel is wel dat de kleur er minder uitkomt maar toch vind ik dit persoonlijk  een goede keus. Het enige minpuntje wat ik kan vinden is het ophangsysteem wat wordt meegeleverd, er zit een beschrijving bij die goed is gevolgd, met als belangrijkste de folie te verwijderen en na het opplakken van het ophangsysteem 24 uur te wachten met de foto op te hangen. Dit heb ik gevolgd en toch is de foto naar beneden gevallen. Na het opnieuw proberen op te hangen is hij weer naar beneden gevallen. Dus mijn advies is wanneer je de foto op wilt hangen deze hier niet te bestellen want dat brengt teleurstelling met zich mee, of wanneer u handig bent en zelf een beter ophang systeem kan fabriceren is het zeker de moeite waard want de afdruk van het aluminium is wel van goede kwaliteit.

Het tweede product wat ik getest heb is een Tuin poster van het bedrijf  Foto op glas.

Tuin poster
origineel [1600x1200]tuinposter [1600x1200]
Links is het origineel zoals besteld bij Tuin poster op maat en de rechts  foto is zoals hij besteld is.
De kwaliteit van het drukwerk van de tuinposter is goed gelukt, de kleuren komen goed overeen met de originele foto.
Wat wel een klein minpuntje is, is dat de site minder overzichtelijk is en is het lastig tot niet te vinden waar je kan inloggen om de status van je bestelling te volgen. Ook zou ik aanraden om standaard een ophang systeem.

Foto op hout.

IMG_0418bu(5) verkleindIMG_1665 [1600x1200]
Boven  is het origineel zoals besteld bij foto op hout en onder is het uiteindelijke resultaat.
Ik vind het uiteindelijke resultaat goed gelukt maar niet helemaal perfect. Dit kan ook aan mijn verwachting liggen want als ik een foto op hout bestel verwacht ik dat de nerf te zien is door de foto heen, dit is helaas niet het geval.
De kleuren komen op het hout goed tot zijn recht.
Wil je een keer iets anders dan een foto of schilderij aan de wand dan is dit zeker een optie.
Het bedrijf Foto op glasland heeft mij benaderd om een beoordeling te geven over een foto gedrukt op glas (plexglas). De site van Foto op glas is goed overzichtelijk en vindt je vrij snel wat je zoekt, wat ook een handige tool is bij het kiezen van het formaat de minimale eisen staan waaraan de foto moet voldoen. En gaat het bestellen ook eenvoudig. Ook staan er enkele foto`s ter inspiratie op de site die laten zien wat de mogelijkheden zijn.

De bovenste foto is het origineel en het onderste op plexiglas, dat de kleur verschillen komt door het lichtinval op de foto en zo is ook de reflectie van het plafond is in de foto te zien.

IMG_1371 [1600x1200]IMG_1371 [1600x1200]137114 recensie plexiglas [1600x1200]
Na een wat lange wachttijd door een fout aan mijn kant en door omstandigheden bij Foto op glasland, was na een goede communicatie het product binnen een week geleverd.  Na het uitpakken van de goed verpakte foto (tegen het beschadigen tijdens het transport), was ik blij verrast over de kwaliteit.
De foto zag er zelfs van dichtbij redelijk scherp uit, (bij het formaat 60 cm x 40 cm moet het vanaf enkele meters afstand worden bekeken voor het beste resultaat, en vanaf die enkele meters is de kwaliteit heel erg goed).
Nog een pluspunt van dit product is het ophang systeem wat al op de achterkant is bevestigd, het enige wat je zelf nog maar hoeft te doen is twee houders op de muur te bevestigen en klaar is Kees, verder is het ophangsysteem niet zichtbaar als je de foto aan de muur hebt hangen, zodat de volle aandacht naar de foto zelf gaat.

Kortom wil jij eens iets anders dan een “gewone” foto in een lijst aan de muur en wil je er niet de hoofdprijs voor betalen? Dan is een Foto op glas met een goede kwaliteit een leuk en betaalbaar alternatief.

Handige fotografie links Kooij en Dekker Fotograaf Nijkerk Top woninginrichting WordPress webdesign BirdInvest