Bouwkunde & Autocad

Na een gesprek waarin de wensen naar voren komen en er een Plan Van Eisen wordt opgesteld, worden uw wensen verwerkt in het (schets) ontwerp.

Fotografie

Ik maak vaak foto`s qua architectuurfotografie, natuurfotografie, portretfotografie.

Voorbeelden zijn te bekijken in mijn foto portfolio.

Recensie Fotoboek Saal Digital

Op Facebook kwam ik de oproep van Saal Digital tegen om een fotoboek te testen die je zelf met je eigen foto`s en naar eigen smaak mocht vullen. Ik dacht gelijk dat is iets voor mij om mijn eerste echte portfolio te maken. Na een mail te hebben gestuurd dat ik de test heel graag wil doen was het afwachten op het positieve antwoord en zie hier.
Na het downloaden van de software om te kijken wat er allemaal mogelijk is met deze software. Ben ik aan de slag gegaan met het uitzoeken van de foto`s die ik in het boek wil hebben.
Zoals hierboven omschreven wilde ik van deze test mijn portfolio maken, dus moest het boek een luxe uitstraling hebben, dus mijn keuze viel gelijk op de gewatteerde leren kaft. Ik heb gekozen voor een liggend a4 formaat, omdat deze handzaam is en zeker niet te klein.
Het is wel jammer dat als je het formaat tussentijds als je er mee bezig bent niet kan wisselen, stel dat je toch liever een A3 of iets kleiner formaat wil hebben moet je weer opnieuw beginnen.
Na het kiezen van de kaft, het formaat en of de binnenkant glanzend of mat afgedrukt moet worden. Kun je echt beginnen met het indelen van het fotoboek. Ik heb gekozen pagina`s met een zwarte achtergrond, (deze kun je overigens per 2 pagina`s veranderen van kleur) zonder layout omdat ik graag de foto`s zelf indeel over de pagina`s en dat je niet vast zit aan een layout. Bij het layout kan je volgens mij ook de achtergrond kleur niet veranderen wat ik jammer vind.
Op de site staat dat het boek of een bepaalde manier gemaakt wordt waardoor er geen storende naad tussen de pagina`s verschijnt waardoor je 1 foto over de 2 pagina`s kan verdelen zonder een storende naad te zien midden in je foto.
Wat ik miste in het programma was een schaduw effect die je achter de tekst en of foto`s kan plakken.
De afdruk kwaliteit van het fotoboek is subliem en boven mijn verwachtingen, die hoog waren na het bekijken van de site.
Het enige waar ik rekening mee heb gehouden is dat op de laatste pagina een kleine QR code gedrukt wordt dus moet de foto rechtsonder iets omhoog geplaatst worden zodat de foto niet verstoord wordt door de QR code.
Ook de verzending van het fotoboek is op de voet te volgen via de link die je via de mail krijgt na de bestelling.
Het fotoboek wordt goed verpakt voor de verzending namelijk in een kartonnen doos en twee lagen plastic te bescherming van het fotoboek.

Conclusie dit fotoboek is zeer de moeite waard, wel aardig aan de prijs maar daar krijg je in mijn ogen wel een hoop kwaliteit voor terug. Wat ik ook een plus vind dat de bladen op de binnenkant van de kaft ook bedrukt worden.

Ook heb ik nog een paar puntjes die naar mijn smaak toegevoegd en/of aangepast kunnen worden.
– Als je voor en gekleurde achtergrond kiest zorg dan ook dat de zijkant van het papier die kleur heeft.
– Wat ik zelf heel mooi zou vinden is een matte achtergrond met daarop glanzende foto`s gedrukt.

#SaalDigitalNederland

Handige fotografie links Kooij en Dekker Fotograaf Nijkerk Top woninginrichting WordPress webdesign BirdInvest